Τμήμα ηλικίας 3-5 ετών
Ένα θεατρικό παιχνίδι με ήρωα την ΜΟΥ την μαϊμού! Η φανταστική μας φίλη (κούκλα εμψύχωσης), που έρχεται στο studio Έκφραση ανυπομονώντας να γνωρίσει καινούριους φίλους. Μέσα από τις ιστορίες της και με βασικό εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, ανακαλύπτουμε και εξοικειωνόμαστε με τη φωνή και το σώμα μας. Ένας συνδυασμός θεατρικού παιχνιδιού, μουσικής, κίνησης και λόγου με στοιχεία των βασικών μουσικοπαιδαγωγικών προσεγγίσεων. Απευθύνεται σε παιδιά με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξή τους, καλλιεργώντας θεατρικές, μουσικές, σωματικές, κινητικές, αισθητηριακές και πνευματικές δεξιότητες.
Τμήμα 6-8 & 9-11 ετών
Τα παιδιά για να περάσουν καλά χρειάζεται να εκφράσουν την ενέργεια τους. Όταν αυτό συμβαίνει μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, αυτόματα δουλεύουν και την φαντασία τους και έτσι ξεκινάει μια προετοιμασία του παιδιού για μια δημιουργική περίοδο. Το παιδί μαθαίνει να παρατηρεί και να λειτουργεί ομαδικά και στόχος του studio Εκφραση είναι να του δώσει όλα τα εφόδια για μια δημιουργική και γεμάτη εικόνες ζωή.
Τί είναι το θεατρικό παιχνίδι;
Αναφορές ειδικών εξηγούν πως το θεατρικό παιχνίδι δεν μπορεί να χωρέσει σε έναν τυποποιημένο ορισμό καθώς δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν ή να αναλύσουν αυτά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του – “θα το καταλάβει μόνος εκείνος που καταφέρνει να το βιώσει”.
Κάποιες από τις βασικές αξίες που οι συμμετέχοντες κατά καιρούς αναγνωρίζουν είναι:
- Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα ‘δημιουργικό συμβάν’ που προσφέρει άμεση ικανοποίηση στους συμμετέχοντες.
- Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος να επικοινωνούμε με τα αισθήματα μας.
- Το θεατρικό παιχνίδι μας προσφέρει έναν τρόπο να ανακαλύψουμε το θεατρικό φαινόμενο και τη δημιουργικότητα.
- Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια προπαρασκευή του παιδιού για μια δημιουργική περίοδο.
Αυτή η παιδαγωγική μέθοδος που χρησιμοποιεί το θέατρο (δράμα) και το παιχνίδι για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον έκφρασης και επικοινωνίας, απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας που επιθυμούν να συμμετέχουν σε νέες εμπειρίες και ερεθίσματα. Οι συμμετέχοντες από παθητικοί θεατές μεταβάλλονται, ίσως, στους αυριανούς ευαισθητοποιημένους και ενεργοποιημένους θεατές των πάντων… κι όχι μόνο του θεάτρου. Η διπολική του φύση περιλαμβάνει δύο πολύ μεγάλες έννοιες – αυτή του θεάτρου κι αυτή του παιχνιδιού, καθώς:
- Το θέατρο, από τη μία, είναι μία τέχνη που περιλαμβάνει όλες τις άλλες τέχνες.
- Το παιχνίδι δρα ως ένας εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας δημιουργώντας μία γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ παιδιού και ενήλικα.
Συμπερασματικά, το θεατρικό παιχνίδι είναι μια πρωτογενής δημιουργία που απευθύνεται σε παιδιά κι ενήλικες που διακρίνονται από περιέργεια και οξυμένη παρατήρηση. Διευρύνει τον τρόπο που φιλοσοφούν, που αντιλαμβάνονται, νιώθουν και αισθάνονται πριν ακόμα κατακτήσουν την αίσθηση των πέντε αισθήσεων. Οξύνει τους τρόπους επικοινωνίας κι αντιμετώπισης της χωροχρονικότητας και της χωροσωματικότητας αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες, η μοναξιά, το πένθος, η χαρά και οι φόβοι.
© Studio Ekfrasi All Rights Reserved 2021 – Powered By Impluto